home-gymroom
Je mag alles gebruiken wat je op deze site vindt.
(Maar refereer!)
 

Welkom> Speeltuin> Reis rond de wereld

Een speeltuin in mijn turnzaal

 
Verbouw je turnzaal in een speeltuin en laat de kleuters hun bewegingsmogelijkheden ontdekken op de verschillende materiaalopstellingen. Basisschoolkinderen kunnen dan weer 'reizen rond de wereld' met uitdagende bewegingsopdrachten!
 
 
SPEELTUIN
In een speeltuin staan de glijbaan, klimrek, schommel, wipplank, zandbak.. los verspreid in het grasveld. Het kind trekt van tuig naar tuig, bepaalt zelf waar het wel of niet wil spelen. Het keert terug naar waar het leuk is. Het kind geniet van het kruipen, glijden, schommelen.. Het verlegt zijn grenzen bij het klimmen, klauteren en kruipen, balanceren, slingeren, springen.. Het kind experimenteert ook met de tuigen: een glijbaan dient onder andere om op te glijden. Het glijvlak vormt een uitdaging als klimhelling, een steunpaal kan ook dienen als glijpaal of klimpaal, een dwarssteun dient als duikelstang, het steile trapje is soms ook een onhandig afdaalmiddel.
 
 

Glijbanen, klimtoestellen , kruiptunnels, afrol talud, wip, schommels, springkasteel, evenwichtsbalken

 
       
  Met gymmateriaal bootsen we de speeltuin na. We denken in de eerste plaats aan de veiligheid van de kinderen. Kinderen gebruiken de speeltuigen op verschillende wijzen (ook niet verwachte speelwijzen!). Daarom moet er rekening gehouden worden met volgende aandachtspunten: Klik hier  
  De kleuters worden begeleid en niet alleen voor de veiligheid.  
       
  Bij reis rond de wereld, vertrekken we van de basisidee dat alle constructies met elkaar verbonden zijn. De spelers verplaatsen zich boven de begane grond en het is de bedoeling “niet in het water te vallen”.  
 

 

   
       
         
       
         
.
 


Laatste wijziging: 11 February, 2015