home-gymroom
Je mag alles gebruiken wat je op deze site vindt.
(Maar refereer!)
 

Welkom> Speeltuin> Reis rond de wereld

Een speeltuin in mijn turnzaal

 
Reis rond de wereld
Verbouw je turnzaal in een speeltuin en laat de kleuters hun bewegingsmogelijkheden ontdekken op de verschillende materiaalopstellingen. Basisschoolkinderen kunnen dan weer 'reizen rond de wereld' met uitdagende bewegingsopdrachten!
 
   
In een speeltuin staan de glijbaan, klimrek, schommel, wipplank, zandbak.. los verspreid in het grasveld. Het kind trekt van tuig naar tuig, bepaalt zelf waar het wel of niet wil spelen. Het keert terug naar waar het leuk is. Het kind geniet van het kruipen, glijden, schommelen.. Het verlegt zijn grenzen bij het klimmen en klauteren, balanceren, slingeren, springen.. Het kind experimenteert ook met de tuigen: een glijbaan dient onder andere om op te glijden. Het glijvlak vormt een uitdaging als klimhelling, een steunpaal kan ook dienen als glijpaal of klimpaal, een dwarssteun dient als duikelstang, het steile trapje is soms ook een onhandig afdaalmiddel.
 
  Speeltuigen:

Schuin vlak (glijbaan, klimtoestel, afrol talud)

 
     
Voorzie alternatieven bij de constructie. Kinderen kunnen dan kiezen volgens interesse en durf! Beveilig met (landings-)matten.
 
    Kruiptuigen  
       
    Schommels  
         
    Wip  
       
    Klimtuigen  
     


 
    'Springtuigen' (hoog, diep, over de kloof)  
         
    Evenwichtsbalk (horizontaal, schuin, met - en zonder houwvast)  
         
       
         
.
 


Laatste wijziging: 11 February, 2015